Accommodatie

Casa do Salgueiro in Covelo de Cima, Vieira do Minho 

Bij ons in Covelo de Cima  ga je terug in de tijd.  Het is een authentiek Portugees dorpje waar de bewoners bestaan uit boeren, loonwerkers en/of pensionado’s die terugkeren uit het buitenland.  Ook hier heeft social media het dorp bereikt maar beheerst nog niet het leven.  De koeien worden   ’s ochtends naar een weide gebracht en de honden leven weer op als de zon onder gaat.  Gedurende de dag is er, afhankelijk van het seizoen, bedrijvigheid op het land. Dagelijks komt de bakker langs  en wekelijks komt ook de vis-, groenteboer of SRV man.  De vogels kwetteren de hele dag door en de avond wordt ingeluid door de bosuil en de vleermuizen die hun slaapplekken verlaten en op zoek gaan naar insecten. 

Met het uitzicht over de bergen is het genieten op een van de terrassen op ons land. ’s Avonds kijkend naar de prachtige sterrenhemel, de verlichte dorpen in de verte en het zomerse geluid van de krekels.  

Het huis telt 4 slaapkamers waarvan 2 grenzen aan het woonverblijf.  De badkamer / toilet is eenvoudig en deel je met de andere gasten.  In de woonkamer is er de gelegenheid om voor de openhaard te relaxen of om aan tafel zitten. 

In Portugal leven we zoveel mogelijk buiten. Ons land bestaat uit diverse terrassen waar je kan verblijven. Zodra het weer het toe laat wordt het zwembad klaar gemaakt en is het heerlijk om te dobberen op je luchtbed onder het genot van een  drankje met uitzicht over de bergen.