Vieira do Minho

Ponte Romana, Agra

Vieira do Minho

In het noorden van Portugal ligt de Minho streek.
Braga is het district (Distrito).  Vieira do Minho, gemeente (Concelho). Rossas, dorp/stad (Freguesia) en Covêlo de Cima, dorp/gehucht (Lugar/aldeia).

“A terra dos sonhos”  (droomland), zo noemde de burgemeester van Vieira do Minho  deze streek.  Het noorden van Portugal is de meest groene regio van Portugal en er is veel ongerepte natuur te vinden. Er zijn diverse (nationale) parken met prachtige stuwmeren en rivieren in een mooi heuvel en bergachtig omgeving.

In deze streek zijn nog veel middeleeuwse kenmerken terug te vinden, het is een mengeling  van moderne steden en middeleeuwse dorpjes.
Er is altijd wel in een stad of een dorp een  (religieus) feest aan de gang.  Dit gaat doorgaans gepaard met een processie, veel muziek, eten en authentieke markten.  Het is zeker de moeite waard om dit soort plaatsen te bezoeken.

In dit gebied is uiterst geschikt voor korte en lange wandelingen. Tijdens de wandelingen komt het met regelmaat voor dat je geen andere passanten tegen komt,  wel andere bewoners van deze streek zoals paarden, geiten of koeien.  

Koeien in de Serra da Cabreira