Vlucht/trein/bus en autohuur

Vlucht/trein/bus en autohuur

Vlucht
Je vliegt op de luchthaven Porto en dagelijks vertrekken er vluchten vanuit Nederland / Dusseldorf Weeze.   De tarieven  verschillen enorm per maatschappij.   In het voor en na seizoen kan je goedkoop naar Porto vliegen.  In het hoogseizoen raad ik aan om op tijd te boeken.   Indien gewenst kan ik hier informatie over verstrekken. 

Autohuur / transfer
Op de luchthaven Porto zijn diverse autoverhuurbedrijven.  Er zijn dan ook grote verschillen tussen de verhuurbedrijven qua prijs maar ook zeker de service die wordt geboden.  Indien gewenst kan ik aangeven met welke verhuurbedrijven ik goede ervaringen heb. 

Ben u niet in de gelegenheid om een auto te huren dan kan ik een transfer regelen.  Informatie is opvraagbaar. 

Trein of bus
Reizen per bus en/of trein naar Portugal.
Het reizen per trein/bus naar Portugal is ook een goede optie. Het is een zeer prettige en relaxte manier van reizen en een goede start van de vakantie.
Hieronder zijn een aantal opties weergegeven.

Optie 1
Vanuit Amsterdam kan je via Parijs en Irun (Spanje) naar Lissabon.
In Lissabon kan je de bus of trein nemen naar Porto. Vanaf Porto kan je een bus nemen naar Fafe . In Fafe (20 km van Covelo de Cima vandaan) kan je indien mogelijk opgehaald worden of een taxi nemen (kan door ons geregeld worden).

Optie 2
Vanuit Amsterdam kan je via Parijs en Irun (Spanje) naar Lissabon. Vandaar met de bus naar Fafe (1x overstap in Viseu).  In Fafe kan je een taxi nemen of indien wij de gelegenheid hebben halen we je op.

Optie 3
Vanuit Amsterdam kan je via Parijs en Irun (Spanje) naar Lissabon. Vandaar kan je de bus nemen naar Porto (1 overstap in Viseu).  In Porto kan je een auto huren. Porto-Covelo de Cima is ongeveer 90 km, echter is de reistijd 1,5 uur ivm laatste stuk door de bergen.

Optie 4
Vanuit Amsterdam via Parijs naar Irun (Spanje). Met de bus naar Bilbao (Noord-Spanje) waar je een dag verblijft om vervolgens de trein te pakken naar Vigo.  In Vigo stap je over op een trein naar Porto.  In Porto heb je de volgende opties:  bus naar Fafe of taxi naar Covelo de Cima.

De terugreis kan idem dito geregeld worden

Informatie voor bussen / treinen in Portugal:

www.citiexpress.eu
www.rede-expressos.pt
www.cp.pt